thyssenkrupp testtårn: Fremtiden begynder nu

  • Forskningsaktiviteter er officielt lanceret på testtårnet i Rottweil
  • Tårnet vil være banebrydende for innovationer og nytænkning i elevatorindustrien

Med lanceringen af sine F&U-aktiviteter i testtårnet i Rottweil, fortsætter thyssenkrupp forandringen af sin elevatorforretning og elevatorindustrien med stormskridt. Mens byer kæmper med befolkningstilvækst og overbelastet infrastruktur, markerer indvielsen af tårnets forskningsfaciliteter i den ældste by i Baden-Württemberg, en afgørende milepæl i mødet med udfordringerne ved urbanisering. Især fordi effektiv mobilitet i bygninger spiller en afgørende rolle i bæredygtig vækst i byerne.

"Indførelsen af vores forebyggende vedligeholdelsesløsning MAX og integration af Microsofts HoloLens i vores serviceprocesser har vist, at selv en konservativ sektor som elevatorindustrien, der ikke har gennemgået større ændringer i de sidste 150 år, kan revolutioneres gennem innovation og digitalisering.", siger Andreas Schierenbeck, CEO for thyssenkrupp Elevator. "Med Rottweil testtårnet styrker vi vores kerneforretning - elevatorindustri - med banebrydende løsninger, der giver os mulighed for at omdefinere mobilitet i byerne og gøre disse til de bedste steder at bo."

En sådan løsning, som snart bliver testet i Rottweil, er MULTI®, med tre af tolv skakter i testtårnet, udelukkende designet til dette nye elevatoranlæg. Den magnetiske levitationsteknologi udviklet til hurtigtoge, anvendes i lineære motordrev, og giver en række fordele: På grund af den tovfrie konstruktion, kan flere elevatorer operere i en enkelt skakt. Dette øger transportkapaciteten med op til 50 procent og reducerer samtidig pladsbehovet til elevatorskakten i bygningen med 50 %. Da elevatorerne kan bevæge sig sidelæns og uden højdebegrænsninger, åbner MULTI® hidtil usete muligheder i arkitektur og design af bygninger.

Som en indikator for behovet for hurtigere og mere effektive transportløsninger i bygninger, søges der i et aktuelt tysk lovforslag, at revidere tidligere store restriktioner, for at afhjælpe manglen på boliger og skabe flere opholdssteder i byer. Beboelsesejendomme skal bygges højere og tættere. Derfor er konventionelle tovbårne elevatorer også et fokusområde for thyssenkrupps ingeniører, med det 246 meter høje tårn, som muliggør højhastighedstest på op til 64,8 kilometer i timen (18 m/s).

De officielle F&U aktiviteter i tårnet vil starte med overdragelsen fra hovedentreprenør Züblin til thyssenkrupp. Med tanke på funktion som et vigtigt innovationscenter for elevatorteknologi, har thyssenkrupp sikret sig, at testtårnet overdrages til tiden og til budget.

Den fulde pressemeddelelse kan findes her.